Zo doe je dat in stijl!, GeelRonitz Bouwgroep verbetert de duurzaamheid en glans met de Sigma S2U Allure Gloss dat het Dual Guard System® bevat!

Een uitdagend rijksmonument moest dit jaar opnieuw worden geschilderd.

NS Stations gaf in het bestek een voorkeur aan voor Sigma Coatings, waar GeelRonitz Bouwgroep graag in mee ging. Want de samenwerking met Sigma Coatings is altijd goed.

 

Zo mooi mogelijk

Vincent Horst van NS Stations stelde het bestek op voor groot onderhoud aan het stationsgebouw, een pand van eind 19e eeuw naar een ontwerp van architect P.J.H. Cuypers. Dezelfde architect als van het Rijksmuseum. Zijn station aan het Amsterdamse IJ was een architectonisch hoogstandje in die tijd. Tegenwoordig is het gebouw van NS en ProRail: NS is eigenaar van de kantoren, ProRail van de tunnel.

Dagelijks maken rond de 200.000 reizigers gebruik van dit gebouw, wat een flinke uitdaging is voor iedereen die betrokken is bij het onderhoud. Want de reizigers mogen zo min mogelijk hinder ondervinden.

Vincent gaf voor het schilderwerk aan de buitengevel in het bestek een voorkeur aan voor Sigma Coatings: ‘Ik heb goede ervaringen met Sigma Coatings. Voor een belangrijk rijksmonument als dit centraal station van Amsterdam wachten we niet tot het einde van de onderhoudsvrije periode van een product. We pakken het eerder aan. We willen het zo mooi mogelijk houden.

Omdat het een rijksmonument is, was er geen kleurplan nodig, want de kleurstelling staat in samenspraak met Monumentenzorg vast.’

 

Klik op het Sigma logo voor het volledige artikel: 

 

 

Betrokken partijen

  • Vincent Horst, NS Stations
  • Jan Willem Weda, Accountmanager Bouwdivisie Sigma Coatings

(bron: sigma.nl)