Op de vroege ochtend zijn alle bouwers bijeen gekomen voor de officiële start. ‘Leerlingen bouwen hun eigen nieuwe onderkomen’

De opdracht voor de verbouw en inrichting van het nieuwe pand op bedrijventerrein de Trompet in Heemskerk is verstrekt! Heliomare en de HartekampGroep hebben de opdracht gegund aan GeelRonitz Bouwgroep BV.

Leerlingen en cliënten worden meteen vanaf het begin betrokken in de verbouw. De komende 2 maanden werken aannemer en Heliomare/Hartekampgroep met VeelinHout samen aan de realisatie van een Leer- werkplaats van maar liefst 1008 vierkante meter.

Het ATC biedt leerlingen, in het kader van de participatiewet meer perspectief op de arbeidsmarkt. Vanuit het kind en jeugdcentrum (KJC) is vraag naar een aanvullende leeromgeving met het accent op de praktijk. Leren door doen!

De maatschappij vraagt om goede werknemers. Juist leerlingen zonder diploma komen moeilijker aan een baan. In het ATC, in combinatie met de diverse stages worden leerlingen op jongere leeftijd voorbereid arbeid, op werken en maken hierdoor straks een grotere kans op werk. De werkprocessen in de diverse richtingen worden op niveau aangereikt en bijgehouden wat ze kunnen.

Leerlingen en cliënten maken er producten, leveren diensten en doen hiermee  werkervaring, werknemersvaardigheden en productkennis op. Naast het verwerken van opdrachten vanuit de bedrijven, maken de leerlingen en cliënten hier straks kennis met Horeca, o.a. catering, verzorgen van lunches, Magazijnbeheer, Montage- inpak- en sorteerwerk, Was- en strijkservice, Schilderen en lakken, Dienstverlening; receptie- en administratieve werkzaamheden, Schoonmaak en onderhoud en grafische werkzaamheden. Het bestaande werkcentrum Veel in Hout, biedt deze mogelijkheden al enige jaren aan cliënten en leerlingen en blijven dat doen. Voor meer informatie kijk op: www.veelinhout.nl

Op de vroege ochtend zijn alle bouwers bijeen gekomen voor de officiële start. De papieren worden getekend en alle deelnemers ontvangen een gereedschap bak met de Persoonlijke Bescherming Middelen zoals gehoorkap, handschoenen, stof masker, bouwhelm, potlood en duimstok. En ieder een eigen werk- trui. We gaan beginnen! En natuurlijk was er een officieel moment: de eerste schroeven zijn erin onder deskundig toezicht gedraaid!

Voor de nieuwe ATC op de Trompet te Heemskerk, bent u vanaf mei 2017 van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van dit prachtige concept!

 

Social Return strategie van GeelRonitz Bouwgroep BV;

GeelRonitz Bouwgroep BV zet zich in om samen met de toekomstige leerlingen en cliënten (onder begeleiding) van Heliomare/ HartekampGroep, het project te realiseren.

Door ons samen in te zetten en een Social Return toe te passen bij een project kunnen we meer leer- werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt realiseren aldus Rutger Ronitz.

Kortom: Samen maken we meer mogelijk!

Projectleiders en timmerlieden van GeelRonitz Bouwgroep BV zijn vandaag begonnen met de voorbereidingen en zullen samen met de leerlingen en cliënten het project gaan bouwen, waarop de leerlingen mee worden genomen in de wereld van de bouw naar hun eigen ATC.