Na de zomer start de renovatie van de hal van station Amsterdam Amstel. NS heeft hiervoor een overeenkomst met aannemer GeelRonitz Bouwgroep getekend. De renovatie van de stationshal is naar verwachting het derde kwartaal van 2020 klaar.

Het aantal bezoekers aan Amsterdam Amstel is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Daarnaast zijn de voorzieningen in de stationshal gedateerd en aan vervanging toe, aldus de NS.

De stationshal krijgt een nieuwe indeling. Zo worden de verlaagde plafonds verwijderd, waardoor de oorspronkelijke hoogte met inval van het daglicht wordt hersteld.

Daarnaast worden alle winkels voorzien van nieuwe puien en wordt de hal opnieuw geschilderd in de oorspronkelijke kleurstelling. Ook wordt de huidige tickets- & servicewinkel verwijderd, waardoor de wandschildering van Peter Alma weer geheel zichtbaar wordt. De winkel komt op een andere locatie in de hal terug.

Het natuurstenen beeld Terugblik van Theo van Reijn, wordt weer op de oorspronkelijke locatie teruggeplaatst. Architectenbureau Office Winhov is, in samenwerking met Gottlieb Paludan Architects, verantwoordelijk voor het ontwerp.

Renovatie is onderdeel van vernieuwing gebied rond Amstel

De renovatie van de stationshal is onderdeel van de grotere vernieuwing van het stationsgebied rondom station Amsterdam Amstel. De gemeente Amsterdam, Vervoerregio, GVB en NS werken hier sinds 2015 samen aan.

Zo zijn het nieuwe bus- en tramstation inmiddels klaar en wordt hard gewerkt aan de nieuwe fietsenstalling onder het station. De renovatie van de stationshal is de volgende stap in de ontwikkeling van het stationsgebied.

Station Amsterdam Amstel is een rijksmonument dat dateert uit 1939. Het station is een ontwerp van de architecten Schelling en Leupen en stedenbouwkundige Van Eesteren.

(bron nu.nl)

Vorige Volgende