Start verduurzaming 46 woningen in Zaandam.

Dit voorjaar zullen wij starten met een renovatieproject van de hellende daken van 46 woningen in Zaandam!

Door een natuurlijke veroudering zijn de woningen toe aan een grondige renovatie.

In samenwerking met co-makers
Opdrachtgever Woningstichting Rochdale wil een verduurzamingsslag maken op de woningen en hierbij de daken volledig vervangen en isoleren naar een hoogsthaalbare RC waarde.

De samenwerking zal bestaan uit: Van Venrooy Dakdekkers, GeelRonitz Bouwgroep en Bonarius voor de installaties.

In april zullen we samen met bovengenoemde co-makers een proefwoning volledig renoveren om specifieke ervaring op te doen in de uitvoering. Hierdoor hebben we nu een beproefde werkwijze die voor de overige woningen geen verrassingen meer op zal leveren. Ook het volledige traject van bewonerscommunicatie en vergunningen maken onderdeel uit van de totaalopdracht.

Verduurzamende werkzaamheden
Met de grootschalige renovatie ligt er tevens een kans om alle woningen beter te isoleren en de energievoorzieningen per woning aan te passen, zodat de woningen energiezuiniger worden en duurzamer voor het milieu.

We gaan daarom het bestaande daksysteem tot op de balklaag volledig slopen en vervolgens brengen we nieuwe PIR sandwichpanelen, dakpannen en zonnepanelen aan. Daarnaast worden ook de CV-ketel en mechanische ventilatie gewijzigd. We verwachten dat we op deze wijze twee woningen per week volledig kunnen renoveren en eind 2020 het gehele project op te kunnen leveren.