Verduurzaming 46 woningen in Zaandam een feit

Dit voorjaar zijn wij, in opdracht van Rochdale en in samenwerking met Van Venrooy Dakdekkers en Bonarius, gestart met de verduurzaming van 46 daken van woningen in Zaandam. Met deze grootschalige renovatie zijn alle woningen geïsoleerd en zijn de energievoorzieningen per woning aangepast zodat de woningen energiezuiniger en minder belastend voor het milieu zijn geworden.

Samen met onze co-makers zijn wij gestart met een proefwoning om te testen of de bedachte werkwijze ook in de praktijk werkt. Bij uitvoering moest namelijk het bestaande daksysteem tot op de balklaag gesloopt worden om er vervolgens er nieuwe PIR sandwichpanelen, dakpannen en zonnepanelen op aan te brengen. Daarnaast moest de mechanische ventilatie gewijzigd worden en is de CV ketel aangepast. Door deze proefwoning is er voorkomen dat er tijdens het project geen onvoorziene problemen konden optreden en de planning gehandhaafd kon worden. Per week werden er twee woningen volledig gerenoveerd en hebben de bewoners minimaal overlast ervaren.

Planning was dat we eind 2020 het gehele project konden opleveren en deze hebben wij ruimschoots gehaald. Mede door de goede samenwerking met onze co-makers en de behulpzaamheid van de bewoners. Wij kijken terug op een geslaagd project en zijn weer een stukje dichterbij een duurzamere wereld.