Renovatie “Kookstudio DE KOOKFABRIEK Utrecht”

Van NS vastgoed/ de Kookfabriek, hebben wij de opdracht gekregen om het cultuurhistorische pand van de oude HSM werkplaatsen in Utrecht om te toveren tot een pand met de huidige maatstaven en normen.

Geschiedenis

De eerste Wereldoorlog (1914-1918) veroorzaakte schaarste aan grondstoffen en materialen, maar leidde tot de verregaande samenwerking tussen de twee grootste spoorwegmaatschappijen: de Hollandsche Spoorweg Maatschappij (HSM) en de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen MESS, daarna bekend als de Nederlandse Spoorwegen (NS). De machineparken van beide maatschappijen voegden ze in 1920 samen. De bestaande werkplaatsen in Utrecht werden gesaneerd en geconcentreerd aan de 2e Daalsedijk.

In 2014 heeft eigenaar NS Stations een nieuw plan gepresenteerd. Op aandringen van de gemeente Utrecht worden alle cultuurhistorische spoorwerkplaatsen behouden. Met de kantoren die nog in gebruik zijn, gaat een gebied voor werken en wonen ontstaan, zonder hekken in een open verbinding met de buurt. De vrije terreinen daar omheen worden geleidelijk herontwikkeld. Langs de sporen komen hogere nieuwe woongebouwen en naar de woonwijk wordt met laagbouw aangesloten. Alle waardevolle werkplaatsen krijgen een nieuwe bestemming!

De Kookfabriek

De locatie voor een culinaire activiteit met een groep vrienden, collega’s of relaties in Utrecht. In de prachtige kookstudio Utrecht organiseert de Kookfabriek culinaire workshops voor groepen vanaf 2 tot 140 personen. Bij de Kookfabriek staat samen koken centraal. De kookstudio in Utrecht biedt plaats aan grote groepen en dat maakt de ruimte ideaal voor een korte kookcursus tijdens bedrijfsuitjes, teambuildings en familiereünies. Het koken aan de grote kookeilanden zorgt ervoor dat het koken met collega’s of vrienden een gezellige groepsactiviteit wordt.

Totale vloeroppervlakte

  • 550m2

Inrichting

  • 12 kookeilanden
  • 2 demo-keukens
  • 148 zitplaatsen in totaliteit
  • audio-visuele middelen als beamer en een  spreek- en muziekinstallatie

Capaciteit

  • 1 – 140p kookworkshops
  • 120 – 250 kitchenparty
  • 4 – 250p vergadering/presentatie/congres
  • tot 250p beurs/proeverij

 

Meer informatie over de Kookfabriek klik hier