#onderhouden

Vervangen van Monumentaal voegwerk aan 8 woonblokken in Amsterdam

GeelRonitz Bouwgroep heeft van woningstichting Rochdale de opdracht gekregen voor de renovatie van het ‘Monumentaal voegwerk’ aan de Jan Evertsenstraat e.o. en de Jan Voermanstraat e.o. te Amsterdam.

De details van de woonblokken vallen pas op als je langere tijd rond loopt en de tijd neemt. GeelRonitz Bouwgroep brengt de 8 woonblokken in kaart om ze geheel te fotograferen wat helpt om die details te ontdekken.

Opvallend in deze omgeving is, dat niet alleen de hoofdassen op monumentale wijze zijn vormgegeven, maar ook de secundaire straten.

De wijk situeert rechts de hogere en ten opzichte van het plein terugezette, maar ten opzichte van de Jan Evertsenstraat vooruitgeschoven hoekbebouwing met vierkante ‘ toren’ van zes bouwlagen onder plat dak en met in totaal vier tweezijdig uitgebouwde erkers met vensters en met galerij op zware pijlers op natuurstenen basementen.

Voegwerk herstel;

Voor de aanvang van de voegwerk-renovatie werkzaamheden was een vergunning vereist op grond van de Monumentenwet 1988. De bijgesneden voeg waarbij de voeg aan de bovenzijde gelijk is en aan de onderzijde voorbij de baksteen steekt heeft een speciale bewerking nodig.

GeelRonitz Bouwgroep heeft juiste kennis en expertise in huis om deze renovatie geheel conform wet en regelgeving uit te voeren, alsmede de opleidings- en ervaringseisen in huis om het gehele project kundig uit te voeren.